Miercuri, 28. Ianuarie 2015

Noua Constituţie 2014

Români de pretutindeni - Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor este proiectul care poate şi trebuie să unească poporul român, ACUM. ...Să-i aducem în faţa justiţiei pe uzurpatori - cei care se fac vinovaţi de subminarea economiei naţionale şi a statului român! 

 

Harti

 • images/stories/hartile/01-a-dacia_major.jpg
 • images/stories/hartile/02-a-dacia in timpul lui burebista-.jpg
 • images/stories/hartile/03-a-dacia-lui-burebista.jpg
 • images/stories/hartile/04-a-dacia.jpg
 • images/stories/hartile/05-a-unirea-lui_mihai_viteazul_de la 1600.jpg
 • images/stories/hartile/06-a-romania_mare.jpg
 • images/stories/hartile/07-a-dictatul-de-la-viena_pactul-stalin-hitler.jpg
 • images/stories/hartile/08-a-romania_1942_razboiul_din_est.jpg
 • images/stories/hartile/09-a-regiuni_istorice_romanesti.jpg

Personalitati

 • images/stories/personalitati/01-b-symbols_of_romania.jpg
 • images/stories/personalitati/02-b-mihaiviteazul.jpg
 • images/stories/personalitati/03-b-stefan_cel_mare.jpg
 • images/stories/personalitati/04-b-vlad_tepes_002.jpg
 • images/stories/personalitati/05-b-alexander_ioan_cuza.jpg
 • images/stories/personalitati/06-b-mihai_eminescu.jpg
 • images/stories/personalitati/07-b-ion_c._incule_1884-1940.jpg
 • images/stories/personalitati/08-b-iuliu_maniu.jpg
 • images/stories/personalitati/09-b-ion_mihalache.jpg
 • images/stories/personalitati/10-b-maresal-ion_antonescu.jpg

Propuneri

Noua Constituţie 2014
Români de pretutindeni - Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor este PROIECTUL care poate şi trebuie să UNEASCĂ poporul român, ACUM. Email

Pe data de 16.03.2013, s-a constituit Comitetul de Iniţiativă, format din 24 de cetăţeni români cu drept de vot, care a aprobat proiectul de revizuire a Constituţiei României, ca iniţiativă cetăţenească, proiectul fiind publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 294/23.05.2013. Tot pe data de 16.03.2013, Comitetul de Iniţiativă a creat Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor, ca asociaţie liberă a tuturor românilor care vor să pună umărul la adoptarea unei Constituţii a României prin care să ne luăm ţara înapoi, să construim un stat al nostru, al românilor, un stat cu ajutorul căruia să-i aducem în faţa justiţiei pe cei care se fac vinovaţi de subminarea economiei naţionale şi a statului român, să ne luăm înapoi fabricile, uzinele, băncile, pădurile, pământurile, de care am fost deposedaţi, un stat cu ajutorul căruia să recreem cele 4 milioane locuri de muncă, distruse de uzurpatori, un stat care să ne apere drepturile şi libertăţile noastre, nu privilegiile lor, să ne apere integritatea teritoriului naţional, un stat care să ne redea demnitatea şi mândria de a fi români.

***

 
Comentarii la replica domnului Constantin Cojocaru faţă de răspunsul Consiliului Legislativ Email

Constantin Cojocaru: REPLICĂ la avizul nr.308/22.04.2013 al Consiliului Legislativ al României pentru proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei României iniţiat de Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor.


PARTEA I: Atât textul proiectului de lege privind revizuirea Constituţiei României iniţiat de Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor cât şi textul avizului Consiliului Legislativ sunt publicate pe www.variantacojocaru.ro. Ele pot fi consultate de toţi cei interesaţi.

 

Iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei României a fost lansată la data de 16 martie 2013 de către Comitetul de Iniţiativă, constituit din 24 de cetăţeni ai României, in conformitate cu prevederile articolului 150 din Constituţia României şi cu prevederile Legii nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni. Proiectul a fost depus la Consiliul Legislativ pe data de 25 martie 2013. Consiliul a emis avizul nr. 308/22.04.2013, în termenul legal prevăzut de lege, de 30 de zile, pe care l-a trimis prin poştă. A ajuns la noi pe data de 10 mai 2013 şi l-am depus la Secretariatul General al Guvernului României, împreună cu proiectul de lege, pe data de 15 mai 2013, pentru a fi publicate în Monitorul Oficial al României. Conform prevederilor legii nr. 189/1999, Monitorul Oficial este obligat să publice proiectul de lege şi avizul Consiliului în termen de 30 zile de la data emiterii avizului Consiliului. Proiectul a fost publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 294/23.05.2013.

 
Poziţia Consiliului Legislativ faţă de iniţiativa legislativă a cetăţenilor promovata de Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC), comentată Email

Monitorul Oficial al României, PARTEA 3: AVIZ nr. 308 din 22 aprilie 2013 (aviz publicat în Monitorul Oficial, joi 23 mai 2013) referitor la iniţiativa legislativă a cetăţenilor privind revizuirea Constituţiei României 
***

### Poziţia Consiliului Legislativ: Analizând iniţiativa legislativă a cetăţenilor privind revizuirea Constituţiei României, formulată de un comitet de iniţiativă în baza prevederilor Legii nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, republicată, şi transmisă de împuternicitul comitetului de iniţiativă, cu Adresa înregistrată la Consiliul Legislativ sub nr. R475 din 25 martie 2013,  CONSILIUL LEGISLATIV: În temeiul art. 2 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 73/1993, republicată, şi al art. 46 alin. (3) din Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Legislativ, precum şi al art. 3 alin. (2) din Legea nr. 189/1999, republicată, avizează negativ iniţiativa legislativă, pentru următoarele considerente:###
 

ØØØ”Comentarea poziţiei Consiliului Legislativ faţă de propunerea Mişcării pentru Constituţia Cetăţenilor („MCC”) / autor IR[ Ioan Rosca ]: Nu ştiu dacă versiunea depusă la CL este aceeaşi pe care am comentat-o şi eu (http://www.piatauniversitatii.com/ne...orial-1-2013-4 ). Dacă da, e păcat că nu s-a ţinut cont de sugestii, grăbindu-se probabil depunerea propunerii, înainte de a o trece printr-un sever filtru critic, pentru a nu le da ocazia derobării de la problemele de fond, prin atacarea unor erori de detaliu. Cu toate acestea , recidivez, spunîndu-mi din nou punctul de vedere, pe marginea acestui document interesant, care relevă poziţia celor care ne plămădesc destinul, în numele "tehnicalităţilor" juridice.***

 
Comunicat: guvernanţii vor să impună poporului român o aşa-zisă „regionalizare” a ţării! Email

După cum se ştie, Uniunea Social Liberală (USL) şi-a anunţat intenţia de a propune poporului român un proiect de revizuire a Constituţiei României, în acest an, 2013. Din declaraţiile făcute, până în prezent, de către reprezentanţii acestei alianţe politice, câştigătoare a alegerilor parlamentare din decembrie 2012, rezultă că USL nu intenţionează să schimbe, în bine, Constituţia României, astfel încât acesta să apere drepturile şi libertăţile cetăţenilor, ci să distragă atenţia electoratului de la gravele probleme economice cu care se confruntă ţara, în acest moment, de la intenţiile criminale ale guvernanţilor de a vinde şi ce a mai rămas din capitalului românesc, inclusiv cele mai importante componente ale sistemului energetic naţional.

În plus, guvernanţii vor să impună poporului român o aşa-zisă „regionalizare” a ţării, prin care să creeze o nouă structură birocratică, inutilă, dar costisitoare, pentru cetăţeni, aducătoare de bani şi privilegii pentru clientela politică, o „regionalizare” care va determina slăbirea statului naţional român şi, în final, distrugerea acestuia.

În aceste condiţii, noi, ..., am considerat de datoria noastră să chemăm toate partidele neparlementare, întreaga societate civilă românească să ne unim eforturile, să elaborăm un proiect de revizuire a Constituţiei României, care să schimbe din temelii raportul dintre stat şi popor, să instaureze controlul poporului asupra statului, să facă din stat un adevărat slujitor al poporului şi nu stăpânul acestuia, să îndrepte România pe calea bunăstării şi civilizaţiei..Să oferim poporului român posibilitatea de a alege între Constituţia Guvernanţilor şi Constituţia Poporului.

 
Constituţia României - ARTICOLUL 156: Dispoziţii finale şi tranzitorii - Republicarea Constituţiei Email

TITLUL -VIII- Dispoziţii finale şi tranzitorii

Constituţia României - ARTICOLUL 156: Dispoziţii finale şi tranzitorii - Republicarea Constituţiei


Legea de revizuire a Constituţiei se publică în Monitorul Oficial al României în termen de 5 zile de la data adoptării. Constituţia, modificată şi completată, după aprobarea prin referendum, se republică de către Consiliul Legislativ, cu reactualizarea denumirilor, dându-se textelor o nouă numerotare.

(Constituţia României 2003)

 
Mai multe articole..
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 33

Ultimele comentarii

Propuneri 1

 • Constantin Cojocaru
  Se introduce un nou articol, 135.1, denumit astfel: „Fondul Naţional de Capital Distributiv”
  Propunere - Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor (MCC): 91. După articolul 135, se introduce un nou articol, 135.1, astfel: Denumirea articolului va fi: „Fondul Naţional de Capital Distributiv” Cuprinsul articolului va fi: „Articolul 135.1 (1) Fondul Naţional de Capital Distributiv se alimentează din următoarele surse: a) impozit progresiv pe proprietăţi; b) venituri din capitalul aflat în proprietatea statului; c) venituri încasate de stat prin aplicarea prevederilor legale referitoare la ...

  Citește mai mult...

Propuneri la articole

Cele mai comentate articole